Less is more!

De cativa ani am citit si auzit despre conceptul “less is more”, dar cu atat mai mult am constientizat pe propria-mi piele ca exista o balanta si cu cat este mai putin intr-o parte, cu atat mai mult iti ramane in cealalta – un “mirroring effect” nu asa usor sesizabil. 

Epuizata de conventii, modele sociale care spun ce sa faci, cum si cat, incercand o perioada sa ma conformez intru totul, intr-o uitare de sine inconstienta, am simtit pe pielea mea ca nici mai mult, mai scump sau mai “in ton cu fashion-ul” nu aduce nimic din ceea ce te-ai astepta. 

Spre exemplu, aceasta forfota continua de Sarbatori, aceste habits de a-ti face un bilant si de a-ti seta rezolutia pe Noul An mi se par de-a dreptul hilare. Poate ca sunt doar o forma de a ne securiza ca avem control asupra lucrurilor, ca viata este predictibila si exisat un cadru.

Ceea ce imi doresc pentru Noul An este “more, but with less :)” Mai putin timp petrecut cu lucruri inutile, cu discutii fara sens, cu oameni care apreciaza forma in detrimentul continutului, mai putin timp in tipare sociale, mai putina atentie la zgomotul exterior.

Mai mult cu noi insine, cu gandurile noastre, mai in acord cu ceea ce simtitm si ne dorim si cu vocea si ritmul interior. Mai multe experiente decat lucruri, mai mult despre oameni si despre sens!

Aici poti vedea un video foarte insightful despre conceptul Less is more!

Advertisement