Ajuta copiii afectati de saracie si excluziune sociala din Romania sa supravietuiasca pandemiei. Prin campania #SALVEZCUPOVESTI, de la Salvati Copiii

Photo by namo deet on Pexels.com

Acum cateva zile am scris un articol despre copiii care stau izolati sau nu, dar care nu mai au acces la educatie in aceste zile. Facand abstractie de cei care au acces la lectii online prin intermediul laptopurilor si tabletelor, exista o mare parte dintre copii careia ii lipsesc un mediu securizant, mancarea si protectia in aceste zile. Vorbim de putini copii care dispun de « digital litteracy » si de acces la internet si implicit la educatie si entertainment in aceste zile. Poate ca unii vor recupera aceasta perioada foarte rapid, dar cu siguranta sunt si altii care neavand acces, o sa fie pusi in a face fata examenelor si cerintelor la fel ca toti ceilati, fara insa a beneficia de sanse egale – criza COVID nefacand altceva decat sa adanceasca saracia si inegalitatile.

Am fost astfel placut surprinsa sa vad ca Salvați Copiii a luat atitudine si a initiat o campanie care sa vina in sprijinul copiilor afectati de saracie in aceste zile de pandemie. Este vorba de proiectul  #SALVEZCUPOVESTI  care se deruleaza in mediul on-line si in care participa mai multe vedete si persoane publice, care citesc o poveste pe care o poate asculta orice copil cu acces la internet. 

Indirect, aceasta campanie vine si in sprijinul parintilor care lucreaza de acasa – poate in perioada aceasta mai mult decat oricand – si care incearca sa se adapteze cum pot mai bine unei zile anoste dar totusi stresante, in care se impart intre job, call-uri, pregatirea mesei, curatenie si grija si interactiunea cu propriii copii. Intr-adevar, desi petrecem timp in casa mai mult ca inainte, teoretic ar trebui sa fim impreuna mai mult, sa interactionam, sa ne ascultam copiii – realitatea dovedeste ca traim in aceste zile un conflict interior mult mai intens – avem multi dintre noi sentimentul ca ne neglijam copiii intrucat suntem solicitati de job, suntem conectati acolo si mai putin disponibili pentru ei.

Copiii nostri se simt oarecum « abandonati » cu jucariile, puzzle-urile, lego-urile sau in fata ecranelor. Astfel, proiectul celor de la Salvați Copiii vine cumva in sprijinul nostru, al parintilor care lucram remote si incercam din rasputeri sa facem fata situatiei, sa aducem valoare in companiile in care lucram si care sunt incercate de criza actuala si sa ne pastram jobul in aceasta perioada confuza si dificila.

Dar ceea ce este mai interesant, e ca fiecare dintre noi putem sa ajutam la randul nostru pe cei 1.300.000 de copii care traiesc in conditii de saracie si excluziune sociala, prin trimiterea unui SMS la 8847.

Sumele stranse vor asigura fiecarui copil afectat de saracie alimente de baza în valoare de  20 RON (pentru 7 zile), 50 RON (pentru 15 zile), 100 RON (pentru 30 zile). Donatiile destinate copiilor pot fi facute si pe site-ul organizatiei Salvati Copiii.

Advertisement